Nu har vi fått en mer detaljerad info om kommande avstängningar och nyöppningar av vägar från Birka och deras konsult. Se hela brevet nedan. Se även karta över området ovan (och i större version nedan).

De nya vägarna och avstängningarna börjar gälla denna vecka.

”Vi har för avsikt att fortsätta schaktarbeten vidare in på Nyboviksvägen samt anslutning upp på Björklövsvägen och så småningom även Pålvägen (beräknad avstängd från tisdag 3 april). Detta medför att utfart ur området norr om Gladövägen/Nyboviksvägen kommer att ske genom tidigare avstängd utfart Barrskogsvägen. Passage från Nyboviksvägen ner på Pålvägen mot vattnet kommer att kunna ske då vi breddat korsningen något. Arbete längre ner på Gladövägen fortsätter ner mot Torpvägen.

Berörda fastighetsägare med infarter på dessa sträckor kommer att kontaktas personligen. Vi arbetar för att så snabbt som möjligt kunna öppna upp Gladövägen vid korsningen Nyboviksvägen, Va arbeten är klara men det kvarstår arbeten med sättning av stödmurar samt El-,tele- och belysningsarbeten. Sträckan är därför inte öppen för allmän trafik på grund av att vi inte kan garantera säkerheten för de som rör sig runt våra arbeten.

Säkerheten är en stor och viktig del i vårt arbete, speciellt i ert område med boende, trafik och aktivt byggande. Vi har flertalet gånger den senaste månaden upplevt att våra avstängningar ignoreras och vi har oskyddade trafikanter i arbetszonen för bland annat backande lastbilar och grävmaskiner. Vi vill uppmärksamma att maskinister har döda vinklar och ser inte Er när ni närmar er maskinen. Passera aldrig en maskin utan att ha fått ögonkontakt med föraren om passage är absolut nödvändig. Mer information på baksidan. Vi på Birka önskar er alla en Glad påsk!”

För större version av bilden ovan, klicka här >

LÄS OCKSÅ: SÄKERHETSINFORMATION OM OMRÅDET KRING EN GRÄVMASKIN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s