Rapport från Gladöloppets loppgeneral Rickard Svanborg:

Hela 65 deltagare samlades vid Festplatsen söndagen 5 juli 2020 för att springa eller promenera Gladöloppet. Vädrets makter passade på att ”sopa banan” innan start, och barnen fick en god start.

Jätteroligt att miniloppet på 0,5 km hade 12 deltagare! De var riktigt laddade med spring i benen, och genomförde loppet med bravur. Miniloppet fick 6 startande. Vi hade initierat en ny sträcka för Unga mellan 12-15 år (2,5km), och i början var det endast en anmäld till det loppet, vilket gjorde att han fick springa det ordinarier Lilla loppet. Dock kom det fler i slutet som var intresserade av Unga loppet, men då var vi redan startklara så nästa år kanske vi får en premiärstart för Unga Gladöloppet?

När det var dags för Stora Gladöloppet, välsignade molnen de startande med ett lätt duggregn, vilket inte verkade hindra varken fart eller humör.
Vi har gemensam resultatlista för de som springer och de som promenerar.

Damklassen vanns av Maria Södermark på tiden 22:17, strax efter hennes bästa från 2015. Med ett flertal tidigare segrar i bagaget, kan vi bara konstatera att de flesta känner igen henne från hennes ryggsida. Henrik Bergman har legat i träningsläger verkar det som, och efter en andraplats 2018, så kammade han hem segern detta år med godkända 20:12!

Ett stort tack till er som ställer upp och springer, och er unga som gamla som även hjälper till med tidtagning, medaljer och annat! Tillsammans gör vi detta till den folkfest vi vill att det ska vara.

Fantastiskt upplyftande att se alla deltagare och åskådare som bara är glada och muntra, och även lämnar med samma glada miner, denna gång vädret till trots! (Med tanke på eftermiddagen, får nog alla hålla med om att ”vi hade i alla fall tur med vädret!”)

Vi ses senast nästa år!

/Rickard

* * *

Och styrelsen passar givetvis på att rikta ett STORT TACK till Rickard! Och så klart alla som hjälpte till med året lopp!

Resultat 2020:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s