Hundägarnas promenader är kanske vårt bästa inbrottsskydd! 🐶🐶🐶

Plock-upp!

För att hundägare och hund lösa ska trivas tillsammans är det absolut nödvändigt att Du som hundägare plockar upp efter Din vän.

Svenska Kennelklubben har tagit fram en dekal att fästa på soptunnan för att påminna om upplockning och signalera att här kan påsen kastas. Det vore toppen om Du som fastighets­ägare – med eller utan hund – fäste en dekal på Din soptunna, så kanske vi kan få en bättre utemiljö. Signalera till hundägaren att här finns möjlighet att snabbt och enkelt bli av med sin hundpåse. Kontakta Fastighetsägare­föreningens styrelse om Du behöver en dekal!
Påsen sorteras som restavfall, d.v.s. grön tunna. Om man har Sortera hemma blir det facket till höger närmast locket i tunna 1.

Vid aktiviteter finns klistermärken i boden på festplatsen att hämta.

Hundskall

Många hundar skäller när någon kommer nära deras tomt, det betyder inte att det är något fel på hunden utan att den vill vakta sitt revir. Det här tillhör tyvärr den sortens störningar vi människor får acceptera när vi bor nära varandra. Om Du vill minimera störningen, stanna inte och prata med skällande hundar. Det kan skrämma eller uppmuntra hunden, båda med resultat att skällandet ökar.

Självklart är det oacceptabelt att lämna sin hund ute att skälla i ett sträck i timmar! Ta in hunden om den skäller eller ylar omotiverat!

Badplatser

Vi ber alla hundägare att respektera förbudet mot hundar på samtliga badplatser inom Huddinge kommun. Det spelar ingen roll om det är tidig morgon eller sen kväll och inga badgäster är där. Inga hundar på badplatserna Nybovik och Affärsviken! Där det inte är anlagt bad får man gärna ta med hunden ner till vattnet.

Facebookgrupp

Det finns en Facebookgrupp för hundägare i Gladö kvarn, den hittar du här: https://www.facebook.com/groups/620270565038033/