Midsommarfirandet vid Festplatsen 2020 är inställt. Givet FHM:s rekommendationer kring Covid-19 har styrelsen beslutat att inte att anordna något traditionsenligt, större midsommarfirande vid Gladö kvarns festplats i år. Det känns så klart supertråkigt att det inte blir något gemensamt firande, men givet situationen som är just nu så finns det inga andra beslut att ta.

Det skulle så klart kunna komma ändrade direktiv från FHM innan midsommar, men i och med att vårt midsommarfirande kräver både förberedelser och inköp som behöver göras redan nu i så fall, så behöver vi ta ett beslut idag.

Vi önskar alla en fortsatt trevlig sommar – och förhoppningsvis en fin midsommar, om än i mindre skala.

🌸 🌸 🌸Nedan är info från förra året (2019). 

Den 21 juni (2019) är det dags för årets midsommarfirande, nere vid Festplatsen (vid Gladövägen/Hästvretesvägen).

Vi satsar på att göra midsommarfesten till en rolig och händelserik eftermiddag. Festen pågår kl 15-18. På kvällen är festplatsen stängd.

Midsommarens alla stånd och aktiviteter bemannas av ungdomar eller andra får betalt för att stå. Detta för att vi andra ska få fira midsommar tillsammans och för att det blir svårare och svårare att bemanna på frivillig basis.

Dock behöver vi hjälp på förmiddagen kl 10 för att sätta upp tält och iordningställa festplatsen samt klä midsommarstången. Dessutom behöver det vara  några som vaktar allt som är framställt mellan kl 12-14. Även dagen efter behövs det folk som kan hjälpa till att städa på festplatsen – givetvis med sedvanlig utdelning av godsaker bland de som hjälper till. Läs mer om detta nedan. 

Om du vill bidra till att vi kan upprätthålla den mycket uppskattade traditionen så anmäl dig redan nu. Ställ upp en timme, ha trevligt och passa på att lära känna några grannar bättre. Maila i så fall till midsommar@gladokvarn.se eller ring fastighetsägareföreningens ordförande Anna Sundberg på 0731-82 00 91 och boka in dig. Ju fler vi blir, desto mindre tid tar det för varje person. Och det är roligt! Vi tar gärna in din intresseanmälan innan den 10 juni så vi hinner planera.

🌸 🌸 🌸

Midsommarschemat:

10.00: Alla som vill vara med och klä midsommarstången är välkomna. Ta gärna med ett fång blommor så startar vi midsommar tillsammans! Detta brukar vara klart framåt 11.30-12.

15.00: Midsommarfirandet startar! Dans, lekar, lotterier och musik!

17.00: Vinstdragningar och prisutdelningar.

18.00: Det gemensamma midsommarfirandet är slut nere vid Festplatsen.

🌸 🌸 🌸

Efter en storslagen midsommarfest måste festplatsen städas upp. Alla som kommer och hjälper till får smarrig godispåse eller god choklad som tack. Är vi några stycken som hjälps åt är allt klart på en timme. Samling kl 10.00.

Ännu ej avhämtade vinster från midsommarafton hämtas även denna tid. Vi lägger också ut vinsterna på hemsidan. Kan du inte komma på midsommardagen hör av dig till Anna på 073-1820091.